Costa Brava och Kataloniens Pärlor

Costa Brava och Kataloniens pärlor

Under denna resa får vi uppleva det bästa Katalonien har att bjuda i form av historia, storslagna landskap, kultur, vackra städer, vin och god mat. Vårt 4-stjärniga hotell ligger i Lloret de Mar på den vackra kuststräckan Costa Brava, varifrån vi gör våra dagliga utfärder. Vi besöker olika delar av kuststräckan och njuter av det dramatiska och varierande landskapet. En av dagarna tar vi oss ända ut till Cap de Creus, iberiska halvöns östligaste udde med sina karga och vilda klippor.

 

Självfallet besöker vi metropolen Barcelona med sin 2000 år långa historia och sina många arkitektoniska mästerverk, men vi utforskar även andra viktiga städer som till exempel provinshuvudstaden Girona med sina medeltida gränder och sin storslagna katedral.

 

Surrealismens mästare, konstnären Salvador Dalí, stiftar vi bekantskap med under vårt besök på Dalímuseet i Figueres och en annan dag besöker vi Kataloniens andliga centrum klostret Montserrat, som ligger i det spektakulära bergsområdet med samma namn.

 

Vi hinner även med ett besök i Penedès, cavans hemland, där vi får lära oss om tillverkningen av den festliga drycken och självfallet får vi smaka på bubblorna!

 

Vi garanterar en riktigt upplevelserik och minnesvärd vecka i Katalonien!

Dag 1. Ankomst

Dag 2. Heldag i Barcelona

Dag 3. Båtutflykt till Tossa de Mar

Dag 4. Girona och Besalú

Dag 5. Fri dag

Dag 6. Montserrat och besök hos cavaproducent

Dag 7. Dalímuseet i Figueres, Cadaquès och Cap de Creus

Dag 8. Avfärd

Detta ingår:

7 nätter med halvpension (frukost samt middagsbuffé inkl. dryck) på 4-stjärnigt hotell i Lloret de Mar

5 luncher (dryck inkluderad)

Båtfärd tur och retur till Tossa de Mar

4 heldagsutflykter med buss 

Inträde till Dalí-museet i Figueres

Besök och provsmakning av cava på vingård i Penedès

Transfer till och från flygplatsen på ankomst- samt avresedag

Är du intresserad? Meddela oss genom att fylla i kontaktformuläret här eller genom att sända oss en intresseanmälan till info@aidatravels.com.

Cadaqués
Montserrat
Girona

Dag 1

Ankomst

Utifrån deltagarnas ankomsttider, ordnar vi med två olika transfers från Barcelonas flygplats till vårt hotell i Lloret de Mar. Framemot kvällen blir det drink, välkomstmöte och middag på hotellet.

Dag 2

Heldagsutflykt till Barcelona

Vi startar veckan med att bege oss mot metropolen Barcelona, där vi får en guidad rundtur per buss. Vi ser det mesta av det bästa i denna fantastiska stad och stiger av vid vissa utvalda platser för att se närmare på några av stadens verkliga pärlor. Bland annat tar vi ett varv runt den fortfarande ofärdiga kyrkan Sagrada Familia, den berömde arkitekten Antoni Gaudís mästerverk. Framåt lunch tar vi paus och på restaurangen Hisop, med en michelinstjärna, låter vi oss väl smaka av den fina lunchmenyn. Efter lunch får vi tid för en liten stadsvandring i gamla stan, med sitt myllrande folkliv och sin 2000 år långa historia.

Dag 3

Båtfärd till Tossa de Mar

Vår andra dag är det dags för en avkopplande båttur längs med Costa Bravas vilda och vackra kustlinje till den charmiga lilla staden Tossa de Mar. På vägen får vi tillfälle att njuta av det dramatiska landskapet med sina pinje- och korkeksskogar, branta stup ned mot det turkosfärgade havet och små insprängda badvikar mellan klipporna. I Tossa promenerar vi upp på kullen, där vi njuter av den magnifika utsikten från fyren och strosar sedan genom de medeltida gränderna i gamla stan. Vi äter lunch i närheten av stranden och efter lunch finns tid för bad och sol innan vi vänder åter med båten till Lloret.

Girona / Besalú

Dag 4

Girona och Besalú

Staden Girona är en guldgruva vad gäller medeltida arkitektur! Dess smala kullerstensbelagda gränder och trappor och dess påtagliga romanska och gotiska arv sätter sin prägel på den vackra stadskärnan. Inte undra på att tv-serien Game of Thrones valde staden för vissa av sina inspelningar! Vi tar en liten vandring genom de gamla delarna och efter detta finns tid för en promenad uppe på de gamla stadsmurarna, varifrån utsikten över både stad och omgivningar är magnifik, alternativt en stunds fri tid för fika eller shopping. Efter lunch fortsätter vi ytterligare en bit inåt landet för att besöka den lilla staden Besalú, som vid flera tillfällen blivit utsedd till en av Spaniens vackraste byar. Platsen är bland annat känd för sin imponerande medeltida stenbro och resterna från de gamla judiska kvarteren.

Dag 5

Fri dag

Idag laddar vi batterierna, var och en på det sätt som passar dem bäst. Kanske en lugn dag på stranden eller vid poolen? Eller en promenad på Llorets mysiga gator och i dess vackra trädgårdar? För den trädgårdsintresserade kan vi även rekommendera ett besök i grannstaden Blanes med sin fantastiska botaniska trädgård Marimurtra. Vi står naturligtvis också gärna till tjänst om ni vill ha tips på annat att hitta på under dagen!

Montserrat / Cava

Dag 6

Montserrat och besök på vingård i Penedès

Idag bär det iväg till katalanernas vallfärdsort, nämligen klostret Montserrat, som ligger i det imponerande bergsmassivet med samma namn. Under färden lär vi oss om områdets historia och traditioner, medan vi njuter av det storslagna landskapet. Väl framme kan vi bland annat besöka klosterkyrkan, se den svarta madonnan (som lär utföra mirakel!), lyssna på gosskörens ljuva stämmor eller njuta av den fridfulla atmosfären, medan vi utforskar någon av de många fina vandringsstigarna i området.
Lunchen serveras, om vädret tillåter, i skuggan av mullbärsträden på en lantlig restaurang i närheten. När vi ätit oss mätta fortsätter färden mot en av områdets många vingårdar, där vi ska få lära oss om traktens specialitet, nämligen Kataloniens svar på champagne - cava! Självfallet får vi även smaka på det gyllene bubblet!

Cadaqués / Museo Dalí / Cap de Creus

Dag 7

Dalí-museet i Figueres, Cadaqués och Cap de Creus

Detta blir en intensiv dag i surrealismens tecken! Vi besöker konstnären Salvador Dalis födelsestad Figueres, där det stora Dalí-museet ligger. Museet i sig anses vara världens största surrealistiska installation och är det näst mest besökta museet i Spanien, efter Prado-museet i Madrid. Det blir en djupdykning i Dalis surrealistiska och bisarra värld, där hans unika personlighet och stil sätter prägel på allt och knappast lämnar någon oberörd. Efter besöket i Figueres, styr vi kosan mot kusten igen, för att inta lunchen i pittoreska Cadaqués, den lilla staden där Dalí så småningom slog sig ner med sin fru Gala. Vi serveras en läcker måltid och efter en kort promenad i staden fortsätter vi vår färd för att ta oss ut till Iberiska halvöns allra östligaste udde, Cap de Creus, Korsens Udde, med sin vilda, karga och vackra natur.

Dag 8

Avfärd

Efter en fullspäckad vecka är det dags att packa väskorna och ta sig mot Barcelonas flygplats för hemfärd. Tack för denna gången!