Vandringsresa på vackra Costa Brava

Vandringsresa på vackra Costa Brava

Costa Brava är namnet på den dramatiska kusten som sträcker sig från staden Blanes, ca 70 km norr om Barcelona, ända upp till den franska gränsen. Den mer än 20 mil långa kuststräckan kännetecknas av sitt speciella “vilda” landskap med branta klippformationer täckta av doftande pinjeskog, som störtar ner i det turkosblå Medelhavet.

 

Vi bor centralt och bekvämt i Lloret de Mar med sina vackra stränder och härifrån utforskar vi området dag för dag. Våra vandringar går till ett urval av områdets guldkorn, med allt från hänförande vyer och ljuvliga bad till kulturupplevelser av första klass. Vi besöker bland annat Marc Chagals blå paradis, Tossa de Mar, den fridfulla fiskebyn Calella de Palafrugell och den pittoreska medeltidsstaden Pals.

 

Någon av dagarna söker vi oss även inåt landet en aning, för att vandra i Kataloniens äldsta naturreservat, Montseny, där vi kommer upp på hela 1700 meters höjd. Bussen tar oss bekvämt fram och tillbaka mellan våra utflyktsmål, så att vi kan spara krafterna till de vackraste sträckorna. Vi hinner även med ett besök i storstaden Barcelona, där vi får en guidad rundtur med buss, och avslutar med stadsvandring i den gamla medeltida stadskärnan.

 

Alla våra reseprogram har svensktalande guide med under alla utflykter.

Är du intresserad? Meddela oss genom att fylla i kontaktformuläret här eller genom att sända oss en intresseanmälan till info@aidatravels.com.

costabrava1