Fira Nyår i Barcelona

Fira Nyår i Barcelona

En av våra klassiska resor, där vi avslutar året med en färgsprakande resa till storstaden Barcelona. Katalanernas huvudstad bjuder på massor av vackert och intressant!

 

Vårt program är en härlig kombination av kultur, historia, gastronomi och fest! Vi besöker Barcelonas vackraste pärlor, bland dem stadens vackra havslinje, dess bästa utsiktsplatser och dess gamla stadskärna, där 2000 års historia ligger inbäddad i ett myller av gränder och torg och naturligtvis även flera av arkitekten Gaudís mästerverk. Historiskt rör vi oss från den lilla romerska kolonin Bàrcino, via medeltidens storhetstid och gotiska prakt samt modernismens fantasieggande pompa, fram till våra dagars utveckling, med Olympiaden 1992 som en tydlig “före och efter”-markör.

 

En av dagarna ger vi oss även ut på landet för att njuta av landskapet och för att lära oss om cavaproduktionen i vindistriktet Penedès samt provsmaka det gyllene bubblet. Vi skålar in det nya året tillsammans på en trevlig restaurang. Där serveras vi en delikat festmåltid, de 12 typiska druvorna som intas vid 12-slaget, samt naturligtvis rikligt med bubbel! Efter 12-slaget blir det levande musik och dans så länge vi orkar! Gott Nytt År!

 

Alla våra reseprogram har svensktalande guide med under hela resan.

Är du intresserad? Meddela oss genom att fylla i kontaktformuläret här eller genom att sända oss en intresseanmälan till info@aidatravels.com.

vimplar