Madrid och det monumentala Kastilien

Madrid och det monumentala Kastilien

Följ med oss på en upplevelserik resa till Spaniens hjärta! Madrid, som är landets huvudstad och Iberiska halvöns största stad, är en modern storstad med massor att erbjuda, bland annat stora doser konst, kultur, gastronomi, fotboll och shopping.

 

Under vår resa utforskar vi stadskärnan med dess myllrande folkliv, dess många historiska byggnader och dess oväntat många och vackra grönområden. En av dagarna går helt i konstens tecken, då vi besöker två utav tre stora konstmuseer som utgör det som brukar kallas Konstens gyllene triangel, nämligen Reina Sofia-museet, Thyssen Boremisza-museet samt det berömda Pradomuseet.

 

Flera av dagarna tar vi oss utanför staden för att upptäcka det rika kulturarv som döljer sig i de närliggande städerna Segovia, Ávila och Toledo, alla tre listade som världsarv av Unesco. Här finner vi imponerande romerska byggen, medeltida byggnadskonst när den är som bäst, moriska palats och gamla judiska kvarter som vittnar om vilken kulturell smältdegel Spanien var under medeltiden. Vi besöker dessutom det imponerade renässansklostret El Escorial, den spanska kungafamiljens historiska residens, som även detta är Unesco-listat.

 

Alla våra reseprogram har svensktalande guide med under alla utflykter.

Är du intresserad? Meddela oss genom att fylla i kontaktformuläret här eller genom att sända oss en intresseanmälan till info@aidatravels.com.